Vérzékeny nők gondozási alapelvei

március 8, 2023 Megosztás Facebookon

Kedves Betegtársak!

Új év kezdődött, és máris itt van március 8-a, a Nemzetközi Nőnap.

A vérzékenységgel élő lányok és nők ellátásának európai alapelveit az Európai Hemofília és Vérzékenység Szövetsége (EAHAD) Nők és vérzékenységgel, valamint az Európai Hemofília Konzorcium (EHC) Nők és vérzékenység munkacsoportja alkotta meg. Az irányelvek létrejöttének munkafolyamatát az alábbi linken elérhetitek, továbbá az EAHAD honlapján több nyelven (AR, DE, ES, ES, IT, RU) is megtalálhatók az ellátási alapelvek.

Ezen a linken egy infografikát is találtok, amely az alapelveket foglalja össze angol nyelven, egyszerűen.

Nemzetközi Nőnap alkalmából az EHC női munkacsoportja az alapvető ellátási elvekről egy videót készített, melyet nagy örömmel osztunk meg. A videó angol nyelven, magyar felirattal elérhető.

Annak ellenére, hogy egyre több lányt és nőt diagnosztizálnak valamilyen vérzési rendellenességgel, sok helyen még mindig akadályoztatott a megfelelő egészségügyi ellátásuk. A videó célja a véralvadási rendellenességgel élő lányok és nők szükségleteinek kihangsúlyozása, hogy a női betegeknek is fontos az átfogó ellátáshoz való hozzáférés biztosítása, illetve az egészségügyben dolgozók éberségének a felkeltése.

Kérnénk a titeket, hogy osszátok meg a videó linkjét a közösségi médiában, hogy az információ még messzebb terjedhessen bármelyik kommunikációs csatornán (weboldal, hírlevél, Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, stb. Minél több embert vonunk be és tájékoztatunk, annál biztonságosabb lesz a világ a vérzési rendellenességgel élő lányok és nők számára. A mi felelősségünk is, hogy lépéseket tegyünk a magunkért és a számunkra fontos lányok és nők életminőségének a javulása érdekében.

Minden női betegtársnak boldog nőnapot és jó egészséget kívánunk!