Búcsúzkodás

július 14, 2023 Megosztás Facebookon

Reggeli, faktorozás és gyógytorna után meglátogatott minket Bálint Éva az egyesület pszichológusa. Egy nagyon érdekes foglalkozást tartott nekünk. A fókuszában a bizalom állt, hogy miért is fontos a bizalom, milyen érzéseket vált ki a bizalmatlanság. Emellett szóba kerültek a kapcsolatok is, mind a társas, mind pedig a párkapcsolatok. A csoportos beszélgetés mellett, jutott egy kis idő az egyéni kérdésekre is. Sokaknak volt is kérdése és hosszan beszélgetett Évával.

Ezt a programot egyből az ebéd követte, utána egy kis csendes pihenő következett, majd lementünk a strandra vízi biciklizni. Hatalmas pancsolás és egymás közötti háború vette kezdetét, a hajók elfoglalásáért ment a harc. Nem sokkal később a kis csapat kifáradva vontatta partra a vízi bicikliket. A parton még röplabdáztunk, pihentünk, majd indultunk vissza a szállásra.

Vacsora után a táborlakók előadtak egy koreográfiát, amit a saját énekhangjukkal kísértek.

Ezután kezdetét vette a tábor lezárása. Vissza ültünk az asztalokhoz, ahol mindenki írt egy levelet a jövőbeli énjének. A kérés az volt, hogy fogalmazzanak meg három célt, ezeket írják le, de természetesen bármit lehetett írni a levélbe, hiszen ez csak rájuk tartozik, és saját maguknak írják. Ezeket a leveleket borítékba, és dobozba zártuk. Majd csak jövőre a táborban fogjuk kinyitni, akkor fogják a gyerekek elolvasni, hogy mit is írtak maguknak egy évvel ezelőtt.

Az este folytatása képpen kiosztottuk az emléklapokat és a hét folyamán rendezett különböző versenyek győzteseit is megjutalmaztuk. Megnéztük a hétre kitalált fotós projektnek az eredményeit, emellett végig néztük az összes viccesebbnél-viccesebb képet, amit a készítettünk a tábor pillanatairól.

A napot egy nagy just dance partyval zártuk, ami már tradíciónak számít. A táncok sem térhettek el a szokásostól, idén is eltáncoltuk az összeset, amit már évek óta. A takarodót az utolsó napon is tartottuk, így nem sokkal később mindenki álomra hajtotta a fejét.

Mi is és reméljük a gyerekek is nagyon jól érezték magukat ez alatt az egy hét alatt. Számunkra ez minden évben a legfárasztóbb és a legmeghatározóbb, legszebb hét a nyáron. Nagyon sok munkát, energiát fektettünk bele minden egyes nap, de a táborlakók arcán levő mosolyokért, vicces és boldog pillanatokért megérik az álmatlan éjszakák.