Barretstown nyári tábor felhívás

december 17, 2016 Megosztás Facebookon

Szeretnénk felhívni a hemofíliás gyerekek szüleinek figyelmét egy írországi nyári táborozási lehetőségre. A tábor, amelyet Barretstown Kastély-nak hívnak valóban egy írországi kastélyban, és a hozzátartozó területen található (részletes tájékoztató). Paul Newman hozta létre a súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik részére szervezett, speciális tábort, amely élményterápiás programokat kínál a résztvevőknek – hasonlóan a magyarországi Bátor Táborhoz, amelyet nyilván többen ismernek. A táborban a részvétel teljesen ingyenes, beleértve a kiutazás teljes költségét is.

Az MHE kapcsolatfelvétele okán jövőre már hemofíliás gyerekek is eljuthatnak a nyári táborokba, amelyek időpontja az alábbi:

1-es turnus, kamaszok (13-17 évesek): június 16-23.

2-es turnus, kölykök (7-13 évesek): június 28-július 4.

Turnusonként 2-2 gyereket tudnak fogadni a hemofíliás közösségből, így ezekre a helyekre várjuk a jelentkezést, illetve 1-1 gyerek tartaléklistára kerül, ha valaki a kiválasztott jelentkezők közül mégsem tudna elutazni.

A jelentkezések határideje 2017. január 8., amely a mellékelt angol nyelvű ún. orvosi vizsgálati lap kezelőorvos általi kitöltésével történik. Sajnos az időpont valóban nagyon közeli, de most sikerült csak a kapcsolatfelvétel a szervezőkkel.

Az érdeklődőknek tehát a kitöltött dokumentumot kell visszaküldeni az mhe@mhe.hu e-mail címre a kezelőorvos által aláírva, lepecsételve, szkennelt formában, és ha minden rendben van, akkor postai úton is az MHE címére (1088 Budapest, Rákóczi út 29., 2/7) – ennek nem kell feltétlenül január 8-ig beérkezniük. Szeretnénk kérni, hogy amint megkapták a kitöltött orvosi lapot, azonnal küldjék vissza, hogy a szervezők részére történő továbbítás előtt ellenőrizni tudjuk.

Az orvosi lapok megküldése után az írországi szervezők választanak a jelentkezők közül, amelyet a jelentkezési lap csomag megküldésével jeleznek vissza. Itt fontos megjegyezni, hogy a korlátozott részvételi szám miatt ezt befolyásolni nem tudjuk, viszont szeretnénk kérni mindenkit, hogy biztos szándékú jelentkezők küldjék vissza az orvosi lapot, mivel a jelentkezések elfogadása után lemondott részvétel esetén a tartaléklistán szereplőkön kívül nem tud más utazni.

Amennyiben bármilyen kérdésük lenne, via.viragh@mhe.hu címen az egyesületi kapcsolattartótól, Virágh Viától tudnak bővebb információt kérni.

Jelentkezési lap