Terápiás klub – Önök kérték, Mi megvalósítottuk

február 6, 2020 Megosztás Facebookon

Korábban beszámoltunk A NŐK és a VÉRZÉKENYSÉG program keretében, 2019. novemberében megrendezett programról, amelynek első napján egy – krónikus betegséggel élők kezelésében nagy gyakorlattal rendelkező – szakképzett terapeutával találkozhattunk. A Mátrafüreden együtt töltött nap után felmerült az igény a rendszeres találkozásra terapeutánkkal. A résztvevők lelkesedését látva az egyesület vezetősége felkarolta a kezdeményezést, és megteremtette a rendszeres találkozók kereteit. Ennek első alkalma lesz 2020. február 22-én, szombaton, amelyre NEM CSAK HÖLGY TAGJAINKAT várjuk. A havi találkozások célja, hogy létrehozzunk egy olyan klub jellegű, de célorientált együttlétet, amely segíti az önismeretet, a hétköznapokból való kiszakadást.

A csoportfoglalkozás során a felmerülő témákról való beszélgetést, rövid ismertetést tervezünk. Az eddig felvetett témák többek között: trauma feldolgozás, megküzdési stratégiák, kamasz gyerek stb. Készülünk önismereti játékokkal, tervezünk relaxációt, a felmerülő témák alapján tematikus feldolgozást, de ha arra van igény, csak egy laza feltöltődős „én időm” délelőttöt. A tervezett tematikában szerepel klasszikus, frontális előadás, csoportos foglalkozás, közös feladatmegoldás és filmvetítés is.

Első alkalom: 2020. február 22. szombat 10-13 óra.

Helyszín: MHE Iroda (1088 Budapest, Rákóczi út 29., II/7.)

 

REGISZTRÁCIÓ

 

A részvétel nem regisztrációhoz kötött, de megkönnyíti a szervezést.

Tervezett tematika:

  • Találkozás – ismerkedés, csoportalakítás, szabályképzés.
  • Beszélgetés – csoport játék, csoport munka.
  • Relaxáció, téma javaslatok összegyűjtése, következő alkalom megbeszélése.

Az első alkalom célja, hogy a résztvevők megtapasztalják a csoport hangulatát, kialakuljanak a csoport működésének szabályai és a megfelelő légkör, megteremtődjön a további együttműködés alapja.

Reméljük, hogy beharangozónkkal sikerült kedvet csinálni egy jó kis „léleksimogatásra”!