Senior tábor 2023 – Élménybeszámoló

szeptember 11, 2023 Megosztás Facebookon

2023. július 1-8 között ismét megrendezésre került a Senior Tábor, aminek évekkel ezelőtti megálmodója Müller Karcsi barátunk, aki sajnos már nem lehet közöttünk. Elsősorban azokra az idősödő betegtársakra gondolván, akik szeretnek horgászni és kedvelik a szép nyugodt környezetet. Az előző évekhez hasonlóan Békésszentandráson a Körös Holtág partján festői környezetben, egy 2 szintes, 8 szobás nyaralóházban volt a szállásunk. Nehezebben mozgó társainknak a földszinten két akadálymentesített szoba állt rendelkezésre, a többiek az emeleti részt vehették birtokukba. Átlagban 18 fő volt elszállásolva, de volt aki nem tudott végig maradni, így helyettük váltó turnusban új jelentkezők is érkeztek, így összesen 25 társunk élvezhette a tábort.

Megérkezésünkkor nagy örömmel üdvözöltük egymást, hiszen a legtöbben már ismertük egymást és bizony már egy éve nem találkoztunk. Egy rövid egyeztetés után páran elindultak bevásárolni, hiszen a reggeliről és vacsoráról magunknak kellett gondoskodni. Az ebédet egy közeli étterem szállította megrendelésünk alapján. Igy a feleségek felmentést kaptak a napi főzés alól, bár egy pizza sütés és palacsinta sütés így sem maradhatott el, mindenki örömére.

Két nap is szerveztünk kirándulást a közeli Szarvasra. Nagy élmény volt a Mini Magyarország Makettpark megtekintése, majd egy másik alkalommal sétahajókázás közben gyönyörködhettünk a Holt-Körös Élővilágával és Szarvas látványosságaival. Utána nem maradhatott el a közös fagylaltozás, ami mindenkinek nagyon jól esett a nyári forróságban.  Mint minden nap a medence hűsítő vize nyújtott kellemes időtöltést.  Vizibiciklizést és csónakázást is többen kipróbálták.

Természetesen a mozgás, a torna sem maradhatott ki a programból. Csatlakozott hozzánk Nagy Petra egyetemi gyógytornász hallgató, aki a medencében szinte minden porcikánkat megmozgató vízi tornát tartott. Majd egyénenként állapotfelmérést végzett, aminek eredményét szakdolgozatához szeretné felhasználni.

A horgászokat sajnos elkerülte a szerencse, így a nagy fogás elmaradt, ezzel együtt a halászlé főzés is. De kárpótolt minket a jó társaság, a természet közelsége és a kikapcsolódás lehetősége.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Hemofilia Egyesületnek, hogy ismét lehetőséget adott a tábor megrendezésére, Nagy Ferencnek a tábor szervezéséért, és azoknak a résztvevőknek, akik munkájukkal önzetlenül segítették a többi táborlakó gondtalan pihenését.

Reméljük, hogy jövőre  újra találkozhatunk!

Entz család