Senior napok 2017 – élménybeszámoló

július 7, 2017 Megosztás Facebookon

Hemofíliás Senior-napok a ráckevei Hotel Termálkristály**** Aqualand-ben

2017. június 12-16.

A Magyar Hemofília Egyesület (MHE) második alkalommal rendezte meg az idősebb korosztály számára a rehabilitációs tábort Ráckevén nagy sikerrel. A résztvevők az ország több pontjáról érkeztek: Budapest és környéke, Tata, Miskolc stb.

Táborozók

Az érkezés napjától a távozás napjáig a hotel személyzete nagyon segítőkész volt. Figyelembe vették a mozgáskorlátozottak igényeit, például az ágymagasítást. Az elhelyezések idén is kétágyas szobákban történtek a földszinten, hogy megkönnyítsék a közlekedést. Külön tárgyalótermet biztosítottak számunkra, amit bármikor birtokba vehettünk. Itt nagy beszélgetések és csocsó-partyk zajlottak. Az étkezés félpanziós svédasztalos volt, ahol mindenki talált magának valót, amit szívesen fogyasztott. A hotel nagy része akadálymentesített, csak pár lépcsővel kellett megbirkózni az étterem és a kijárat felé.

Az első nap a szobák elfoglalásával és a heti programok megbeszélésével telt el. Délután ellátogatott hozzánk Keszthelyi Zoltán, az MHE elnöke is, aki úgy, mint tavaly, idén is meglepett minket egy mini büfével (tea, kávé, üdítő, süti). Este pedig a másnapi program megbeszélése zajlott.

   

A következő napokban kihasználva a jó időt és helyet, próbáltunk minél többet a vízben és a vízparton tölteni.

Kedden délután ismét találkozhattunk kedves gyógytornászunkkal, Varga Krisztinával, aki vízi tornát tartott a hotel uszodájában, vigyázva a károsodott ízületekre. Vacsora után sort kerítettünk egy jó nagy beszélgetésre és csocsó-partyra a számunkra fenntartott tárgyaló teremben késő estig.