Online Terápiás Klub

március 30, 2020 Megosztás Facebookon

A Magyar Hemofília Egyesület közkívánatra meghirdette Terápiás klubját, melynek idei első rendezvényére 2020. február 22-én került sor Bálint Éva terapeuta vezetésével.  Örömmel vettük, hogy a résztvevők között a nők mellett eljöttek apukák és érintett férfi betegek is!

A közös együttlét során, többek között szó volt az érzelmek – különösen az indulatok – kezelésének módjairól felnőtteket és gyermekeket érintően, emellett lehetőségünk volt egy relaxációs módszer megismerésére és kipróbálására, de a hemofíliához kapcsolódó gondjaink, problémáink megosztására is. Ezek a beszélgetések, a „bevált megoldások” megosztása sok segítséget tudnak adni a betegség, az azzal járó tünetek kezeléséhez, az érintettekkel, különösen a  gyerekekkel való mindennapi élethez.

 

Az elmúlt alkalommal megerősítést kaptunk, hogy még rengeteg téma maradt feldolgozatlanul, kérdés megválaszolatlanul, amelyeket további összejöveteleken terveztünk feldolgozni. Az élet rendkívül erősen felülírta ezeket a terveket is, de szerencsére nem kell lemondanunk a terápiás klub folytatásáról. A személyes találkozást online együttlétre cseréljük, remélve, hogy így minél többen tudnak csatlakozni. Nem vitás, hogy a radikálisan megváltozott mindennapok túlélésében nagyszerű segítség lehet egy szakértő által vezetett foglalkozás.

 

Terapeutánk, Bálint Éva szerencsére nagy jártassággal rendelkezik online terápiák vezetésében, így vállalja a következő alkalom megtartását 2020.04.04-én, szombaton, 10:00 órai kezdettel. Kérnénk, hogy jelentkezésüket a szöveg alatt található REGISZTRÁCIÓ feliratra kattintva tegyék meg. A jelentkezők számára a hét második felében egy tájékoztatót küldünk megadott email elérhetőségükre amelyben lépésről lépésre leírjuk, hogy miként csatlakozhatnak az online eseményhez.

 

REGISZTRÁCIÓ

 

A közösen összeállított lehetséges témák közül előtérbe kerülnének a karanténban létezéssel kapcsolatos nehézségek: az elszeparáltság kezelése, változások, fenyegetettség kezelése.

 

A továbbiakban szeretnénk az első terápiás klub során összegyűjtött, alábbi témákat is feldolgozni:

  • a betegséggel összefüggésben felmerülő anyai bűntudat,
  • trauma feldolgozás,
  • a betegségből fakadó családi és párkapcsolati problémák,
  • egészséges gyerek – beteg gyerek testvéri viszony, az ebből adódó konfliktusok kezelése,
  • a gyereknevelés, a kamaszkor nehézségei,
  • a beteg gyermekek közösségbe adásával kapcsolatos nehézségek,
  • a sport – annak fontossága és a betegségből adódó korlátok kezelése,
  • az egészségügyi ellátórendszer adta lehetőségek,
  • a családtervezés, és persze a megoldási lehetőségek.

 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt a közös online térben, nőket és férfiakat, a betegségben érintetteket és családtagokat egyaránt!