NŐK és a VÉRZÉKENYSÉG beszámoló

január 15, 2020 Megosztás Facebookon

Bensőséges és AKTÍV napokat töltöttünk együtt egy maroknyi női csapattal Mátrafüreden a NŐK és a VÉRZÉKENYSÉG program keretében 2019. november 15-17. között. Szívmelengető érzés volt figyelmet kapni és szakértő terapeuta segítségével egy kicsit kibeszélni a betegek mellett megélt érzéseket, gondolatokat, gondokat.

 

Kedves NŐI betegtársak és családtagok!

 

Éljenek az egyesület által felajánlott lehetőséggel és támogassák saját családjukat is! Tegyük ezeket az alkalmakat rendszeressé! Csatlakozzanak! Szükségünk van egymás támogatására és a kapott támogatásra heart

 

Kedvcsinálóul Zaszlavik Szilvia, egyik résztvevőnk érzékletes beszámolóját ajánljuk figyelmükbe.

 

Első alkalommal vettünk részt Bogi lányommal a Nők és a vérzékenység  elnevezésű hétvégén a Mátrában. Bátran állíthatom, hogy a legjobb és leghasznosabb rendezvény volt Bogi lányom VII-faktor hiányával kapcsolatban. Nagyon vártuk, mert eddig sajnos más elfoglaltságaink miatt, sajnos még nem tudtunk eleget tenni a kedves meghívásnak.

A szombati nap folyamán Bálint Éva (aki egy fantasztikus nő, anya, terapeuta) tartott egy számomra szokatlan, de nagyon szimpatikus módon felépített, gyakorlatias és a lelki dolgokról szóló kötetlen beszélgetést. Érdekes volt a segítségével rádöbbenni, hogy miként is éljük meg, mi nők ezt az állapotot. Bele sem gondoltam személy szerint – enyhe túlzással -, hogy mekkora HŐSNŐ minden vérzékeny lány és anya. Összehozta a csapatot. Néha igazi NŐ módjára mindenki sírt – örömkönnyekkel, felszabadítva a lelkét. Közelebb kerültünk mindannyiunk: nemcsak anya-lánya, hanem az addig ismeretlen, vagy ritkán látott ismerősök.

Az egész napos beszélgetés nagyon sok olyan felismerést hozott számunkra, amiket tudtunk, csak vagy elnyomtunk, vagy úgy gondoltuk, hogy rutinszerűen a legjobban tesszük a dolgunkat, néha gépiesen, ha kell anyaoroszlán módjára.

A vasárnapi előadást és délelőttöt, amelyet dr. Póka Róbert nőgyógyásszal tölthettünk, nagyon vártuk, hiszen számunkra fontos és érdekes témát járt körül. Fantasztikus, nagy tudású orvost és végtelenül szimpatikus embert ismerhettünk meg, aki sokkal több dologban tudott segíteni, mint arra számítottunk. Bogi lányom 17 éves kamasz, nyílik, mint nő. Érthetően tele voltunk kérdéssel, kétséggel, aggódással, amire sajnos más fórumon és más orvosi látogatások során nem kaptunk választ, vagy megnyugtatást. Így, szűk körben, egymás között, nem a rendelő szigorú, gyors ütemében, minden olyan kétségünket sikerült eloszlatnia a Doktor úrnak a kérdéseink megválaszolásával, amelyek foglalkoztattak. Várakozásainkon felül nagyon sok hasznos információt és élményekkel teli időt kaptunk ezen a kellemes hétvégén.

Sok kedves, hozzánk hasonló életvitelű nőt és nem utolsó sorban Keszthelyi Zoltánt ennek a rendezvénynek létre hozóját ismertük meg.

Végtelenül jó érzés, hogy az embernek van hova fordulni és a saját tapasztalataival segíteni mások hasonló, olykor nehéz helyzetét, vagy elakadását.

Köszönjük szépen, hogy részesei lehettünk! Alig várjuk a következő együtt töltött időt!