MHE gyermeknap – beszámoló

június 28, 2019 Megosztás Facebookon

Egyesületünk egyik kedvenc ünnepe már évek óta a gyermeknap, mivel nem csak a tavasz végi jó idő garantált, hanem a gyerekzsongás és a sok kacaj is. Idén is sok szeretettel készültünk rá és vártuk a lelkes jelentkezőket. A program szervezése során azt képzeltük el, hogy gyerekként mit is szerettünk leginkább csinálni, és a válasz teljesen egyszerű: játszani. Magyarul így hangzik, dánul pedig úgy, hogy „Leg godt”, s ebből a szóból alakult ki lassan már száz éve szinte mindenki által ismert „Lego”. Így ismerős környezetbe invitáltuk a játékos kedvű tagtársainkat; a Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő Lego-kiállításra.

A megbeszélt időpontban szép számmal jöttünk össze a helyszínen, s a bemutatkozások és régi üdvözlések után gyorsan egy bámulatos világ felé vettük az irányt. A kiállítás helyszínén találkozhattunk apró darabokból felépített csodaautókkal és óceánjárókkal, kastélyokkal és űrhajókkal, szuperhősökkel és szörnyekkel, filmjelenetekkel és mesefigurákkal, dinoszaurusszal és csontvázzal. Sorolhatnánk még tovább, hogy mennyi féle érdekes játékok volt a vitrinek mögött, de a bőséges tárlat darabjait megjegyezni sem volt egyszerű. Egy biztos: mindenki megtalálta a személyes kedvencét a Legók között. Kedvet is kaptunk az építéshez, ezért nemsokára mindannyian összegyűltünk a játszóházban, ahol szaporán kezdtek mozogni az ügyes kezek. Nem vallottunk szégyent, mert bizony csapatunkból a gyerekek és szülők is kreatívan és találékonyan mindenféle érdekességet raktak össze a kockákból. Ezek nagyon vidám és élményekkel teli hosszú percek voltak, az is gyereknek érezhette magát, aki már azt hitte, hogy túl van ezen az életszakaszon.

Majd a jó idő kicsalogatott minket egy közeli parkba, ahol megettünk az elemózsiánkat és kellemesen elbeszélgettünk. Kis pihenés után azonban további program következett, mert kíváncsiak voltunk, hogy csak kockákból tud-e építkezni a csapat, vagy talán a tagjaiból is? És bizony tudott, mert a vidám csapatépítő játékok során nem csak jobban megismertük egymást, de sokat is nevettünk. Aztán kezet ráztunk, ölelkeztünk és elköszönés előtt megbeszéltük, hogy újból találkozunk és összehozunk hasonlóan sikeres programokat.