Közgyűlési Meghívó

március 20, 2017 Megosztás Facebookon


Tisztelettel meghívjuk a Magyar Hemofília Egyesület éves rendes közgyűlésére.

Időpont: 2017 április 8. (szombat) 10 óra, vége körülbelül 14 órakor

Helyszín: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (korábbi nevén OEP) konferenciaterem

Cím: 1139 Budapest, XIII. Váci út 73/A (Parkolási lehetőség az épület előtt, bejárat a Váci út felől.)

Napirend:

 1. 2016. évi vezetőségi és pénzügyi beszámoló (mellékelve) és azok elfogadása
 2. 2016. évi közhasznúsági jelentés ismertetése és elfogadása
 3. 2017. évi programterv ismertetése és elfogadása
 4. 2017. évi költségvetés és pénzügyi terv ismertetése és elfogadása
 5. Támogatási szabályzat (mellékelve) ismertetetése és elfogadása
 6. Egyebek

Határozatképtelenség esetén az egyesület közgyűlését változatlan napirenddel ugyanezen nap, 12 órára ismételten összehívjuk. A megismételt közgyűlés csak akkor határozatképes, ha a tagok legalább 5 %-a jelen van. Néhány tagtársunk jelzése alapján a vezetőség javaslatot dolgozott ki az egyesület tagjai számára nyújtandó támogatási program elindítására. A program elindítása jelentős változás az egyesület életében, ezért szükségesnek tartjuk a közgyűlés előzetes jóváhagyását. A tervezett támogatási szabályzatot mellékelten küldjük. Annak érdekében, hogy a programot el tudjuk indítani, kérjük, vegyenek részt közgyűlésünkön, amely az egyesület legfőbb döntéshozó szerve.

Kérjük tagjainkat, hogy a 2017. évre esedékes tagdíjat fizesse be. A tagdíj 1000 Ft/tag/év, az egyesület bankszámlaszáma: 11707024-20272630. A befizetést elsődlegesen banki átutalással kérjük, de természetesen kérésre sárga csekket (készpénz-átutalási megbízás) is küldünk postai úton. A tagdíjat csak a tárgyévben lehet befizetni, a jogszabály értelmében az előző évben történő túlfizetés tárgyévi támogatásnak, nem pedig éves tagdíjfizetésnek minősül.

A közgyűlés szünetében vendégeink előadásait hallgathatjuk meg:

 • Krónikus hepatitis B és C vírus fertőzés: diagnózis, terápia 2017.  címmel dr. Horváth Gábor az orvostudomány kandidátusa, centrumvezető főorvos
   
 • A hemofíliások ortopédiai ellátásának aktuális helyzete, lehetőségei. Dr. Bartha Lajos Egyetemi adjunktus Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika
   
 • A Hemofília Világszövetség szerepe a betegegyesületek munkájában. Yulian Tsolov, a Hemofília Világszövetség regionális menedzsere
   
 • Kalandok az Egyesült Államokban. Nagy Péter, az egyesület elnökségi tagja
   
 • Genetikai program testközelből. Keszthelyi Bori, az egyesület önkénteseket koordináló vezetője

Az egyesület legfőbb irányító testülete a közgyűlés, így ennek a találkozónak az is célja, hogy tagjaink elmondják véleményüket az egyesület működéséről. Az elmúlt években már sokszor bebizonyosodott, hogy egyesületünknek komoly szerepe van a hemofília ellátásban, véleménye fontos mind a kezelőorvosok, mind a hivatalos szervek számára. Támogatóink jóvoltából az egyesületnek komoly anyagi lehetőségei is vannak, évről-évre megszervezzük a – résztvevők számára ingyenes – gyerektáborunkat, tájékoztató, ismeretterjesztő anyagokat jelentetünk meg, gyógytornával, eszközökkel támogatjuk betegtársainkat. Az egyesület azonban csak akkor működhet jól és hatékonyan, ha a vezetőséghez eljut a tagság akarata, véleménye, ha tudjuk, mi okoz problémát tagságunknak, hogyan, miben tud az egyesület segíteni. Kérjük tehát tagjainkat, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek részt rendezvényünkön, osszák meg velünk gondjaikat, ötleteiket, javaslataikat! Amennyiben nincs lehetőségük a személyes részvételre, véleményüket levélben, e-mailen (mhe@mhe.hu) vagy telefonon (+36 30 570 4804) is szívesen fogadjuk.

A résztvevő tagtársaink számára frissítőket illetve meleg ebédet biztosítunk. Előzetes egyeztetést követően rászoruló vidéki betegtársainknak az egyesület  útiköltség-térítést nyújt.

A szervezés megkönnyítésének érdekében kérjük, jelezze részvételi szándékát az mhe@mhe.hu email címen vagy telefonon (+36 30 570 4804)
.
Magyar Hemofília Egyesület
vezetősége