Hemofíliával az oviban? Lehetséges!

december 8, 2022 Megosztás Facebookon

Harmadik, befejező részéhez érkezett az idei Hemofília Világnapi beszélgetés sorozat, amelyet idén tavasszal készítettünk néhány betegtársunk, egy szülő, illetve Dr. Zombori Marianna főorvosnő (Heim Pál Gyermekkórház) közreműködésével. A most bemutatott rész – egy ismereteink szerint – minden szülőt aktívan foglalkoztató kérdést jár körül röviden: a vérzékeny gyermek óvodába, iskolába kerülését. Folyamatosan felmerül az egyesület kisgyermekes rendezvényein, hogy kinek-milyen tapasztalatai, nehézségei vannak a gyerekek közösségbe kerülésekor, ki-hogyan veszi ezeket az akadályokat. Egészen friss visszajelzés a probléma fontosságáról, hogy az egyesület új foglalkozás-sorozatának, a Frissen diagnosztizált családok találkozóinak második alkalmával a program során összeírt téma ötletek közül a családok is ezt választották: Az intézménybe kerülés és a vérzékenység – Mit mondjunk a pedagógusnak, a csoporttársaknak, mit tudjon az edző?

A záró epizódban Zombori doktornő foglalja össze azokat a hasznos ötleteket, javaslatokat, amelyekkel könnyebbé tehető az óvodai közösségbe lépés, és egyre kevésbé adódjanak olyan kellemetlen tapasztalatok, amelyeket a korábbi vérzékeny korosztályok éltek át.

A kisfilmek iránti nagy érdeklődés alapján tervezzük további témák feldolgozását is – akár a frissen diagnosztizált betegek támogatására is. Ehhez szívesen fogadunk téma ötleteket, amelyek foglalkoztatják tagjainkat, amelyeket érdemes körbejárni és megosztható filmes anyag formájában közreadni.