Felhívás éves, ellenőrző ultrahang vizsgálat elvégzésére

július 16, 2019 Megosztás Facebookon

Szeretnénk felhívni Hepatitis B és C fertőzéssel érintett betegtársaink figyelmét, hogy az éves ellenőrző ultrahang vizsgálatot mindenképp végeztessék el, amennyiben ezt eddig nem tették meg. Egyesületünk számos cikkben, kiadványban foglalkozott a betegség kezelésével. Egyúttal ajánljuk Fehér köpeny nélkül sorozatunk dr. Horváth Gáborral, a Budai Hepatológiai Centrum vezető főorvosával készült beszélgetését (Videó LINK), illetve a Hemofília újságban megjelent írásokat (Hemofília újság XVIII. ÉVFOLYAM | I. LAPSZÁM 7.oldal). 

 

Napjainkban a hepatitis C – köszönhetően az elérhető, szinte mellékhatás nélküli kezeléseknek – jól gyógyítható, amelyhez az első lépések között van az ultrahang vizsgálat. Az elhanyagolt státuszú betegség viszont további szövődményeket eredményezhet.

Az ultrahang vizsgálathoz szükséges beutalót kérjék háziorvosuktól vagy kezelőorvosuktól.

Minden érintett betegtársunkat kérjük, hogy menjen el az éves ultrahang vizsgálatra, hogy aktuális képet kapjon jelenlegi állapotáról. Amennyiben a vizsgálati procedúra során (beutaló kiállítás, vizsgálat elvégzésének helyszíne stb.) bármilyen akadályba ütköznének, kérjük, forduljanak egyesületünkhöz.