Elhunyt Müller Károly betegtársunk

szeptember 19, 2019 Megosztás Facebookon

Egyesületi tagtársunkat, barátunkat Müller Károlyt 2019. szeptember 8-án súlyos betegsége legyűrte. Karcsi 1954-ben Tiszalucon született. Az akkori kezelési lehetőségek miatt a 70-es évek elejétől Budapesten, bentlakásos intézetben nevelkedett, aztán a fővárosban maradt. Megnősült, házasságából egy leány, Réka született.

Az MHE programjai bővülésének, tevékenysége szélesedésének egyik oszlopát vesztettük el Karcsi halálával. Nem volt egyedül azzal a törekvéssel, hogy nyissunk azok felé, akik korosabbak, nehezebben mozognak. Így született meg a nyári „senior” táborok gondolata, aminek már kitaposott modellje van: egyik rehabilitációs jellegű wellness tábor, a másikat – jobb híján – nevezzük „pecás” tábornak. Sokan igényelték ezt a lehetőséget, valószínűleg a 25 év óta működő gyerektáboraink közösségformáló, együvé tartozás élményét adó mintája után. Karcsit úgy ismertük és becsültük, hogy nem elégedett meg azzal, hogy magában vagy néhány társával dohogott az idősebb korosztály háttérbe szorításán, hanem minden fórumon jelezte ezen betegtársak igényét. A békésszentandrási „pecás” tábor alapjait konkrétan ő rakta le: helyszínt foglalt, megszervezte az ellátást és a 2017. évi első tábor vezetőjeként nagyszerű hagyományt teremtett. Van már mire építkezni a folytatásban, de így is nagyon fájdalmas tudomásul venni, hogy Karcsi már nem vehet részt ebben a programban.

Egész életére ez a tenni vágyás volt a jellemző: nem hagyta annyiban a dolgokat, hanem az általa elképzelt útra terelte a barátait, a közeli vagy a távoli ismerőseit, az Egyesületünk tagságát és nem utolsó sorban a vezetőségét. Nem adta fel, ha az ötleteit nem fogadták el, újra és újra érvelt a maga igaza mellett. Ennek előbb vagy utóbb meg lett az eredménye, mert megvalósult számos terve, elképzelése. Ha nem abban a formában, ahogy megálmodta, akkor tovább érvelt, vitatkozott, határozottan jobbító szándékkal.

Az MHE egyik tevékeny tagját vesztettük el, aki ötletekkel, szervezéssel és napi munkával tett hozzá az egyesületünk életéhez, működéséhez. Karcsival olyan betegtársunktól búcsúzunk, akinek hiányát nemcsak most, hanem a közelebbi és távolabbi jövőben is érezni fogjuk. Nyugodj békében Karcsi!

Búcsúztatása katolikus gyászmise keretein belül lesz 2019. szeptember 27-én, pénteken 15:00 órai kezdettel a Budapest-Széphalmi Jézus Szíve Templomban (1028 Budapest, Kossuth Lajos utca 13., közvetlen, ingyenes utcai parkolás van; a kerekesszékkel érkezőknek a bejutás akadálymentes).

 

Lánya kérése, hogyha virágot szeretnének hozni csak 1 szállal készüljenek, amelyet az oltáron a hamvainál lehet majd elhelyezni.