EHC – Youth Fellowship Program

március 30, 2019 Megosztás Facebookon

Az EHC (European Haemophilia Consortium) keményen dolgozik azért, hogy növelje az érintettek érdekképviseletét és fejlessze a bennük rejlő vezetői készségeket. Ebben az évben egy olyan ifjúsági vezetői stratégiát alkottak mely, amelynek célja, hogy ösztönözze a fiatalokat az aktív közösségi munkára, és növelje részvételüket az EHC programokon és rendezvényeiken.

Ezért tervezték meg a Youth Fellowship Programot, amelyben a vérzékeny európai fiatalok lelkesedését, lendületét és energiáját felhasználva egy nemzetközi, határokon átívelő közösséget kívánnak megteremteni.

A program felelősei az egyesületi tagok elkötelezettségének, aktivitásának növelését tűzték ki célul, ehhez pedig segítséget is kínálnak. Bármelyik EHC tagországból jelentkezhetnek fiatal felnőttek (25-35 év közöttiek), hogy szívesen hozzájárulnának aktivitásukkal a közösség fejlesztéséhez. Ehhez nem kell mást tenniük, csak összefogni más tagországbeliekkel, és kitalálni egy programtervet. Ennek pontos megtervezésében és lebonyolításában pedig segítő kezet nyújtanak a szervezők.

Az első Youth Fellowship Program szervezésében a Magyar Hemofília Egyesület is részt vesz, Diósi Karolán, az EHC Youth Alumni közösség tagján keresztül, ahová a Youth Leadership Workshop rendezvényeken való részvételért került be. Az ifjúsági programban a szerb, ír és magyar egyesület fiataljai vesznek részt. A projekt célja, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy aktívan és tevékenyen vegyenek részt saját tagszervezetükben, nemcsak a programokon, hanem az egyesület irányításában és döntéshozatali folyamatában.

A projektfelelősök mindhárom tagszervezetet meglátogatják, hogy részt vegyenek az adott egyesület rendezvényén, ahol egy interaktív műhelyt kínálnak fel. A magyar egyesület fiataljaihoz a nagyoknak szóló tábori héten látogatnak el, ahol egy workshop keretében próbálják megvilágítani a nemzetközi kapcsolatokban rejlő erőt és lehetőségeket.

Hamarosan további információk is elérhetőek lesznek, addig pedig személyes kérdés esetén bátran keressék Diósi Karolát.