Újra együtt a nagy csapat

augusztus 19, 2018 Megosztás Facebookon

A családi napra érkező második hetes táborozók már a rendezvények alatt elkezdtek egymással beszélgetni… amit azóta sem hagytak abba. Vidámság és érdeklődés jellemezte őket az első megbeszélésen is, ahol a táborral kapcsolatos dolgokat vitattuk meg. Volt bőven téma, hiszen a fiataloknak a következő napokban nagy dolgokat kell véghez vinniük külön-külön és együttesen is! Szinte mindenki kapott egyéni feladatot, nem is csekély felelősséggel.
Az elmaradhatatlan strandolás és tábor területének megismerése után következett a vacsora. Utána pedig szabad programként egy csoport az éjszakai fürdőzést választotta egy másik pedig a csillagokat figyelte és fotózta a Holdfényes Balaton felett. Aztán következett a takarodó, és mindenki mély álomra hajtotta a fejét.
De csak néhány percig, mert éjfél után nem sokkal villanykapcsolás és hangzavar rázta fel ágyukból a fiúkat és lányokat: gyülekezniük kellett az éjszakai túrára! A küldetés csapatokban történt: a tábor bokraiban és berkeiben elrejtett feladványok megfejtése és a minél hamarabbi visszaérkezés volt a cél. A haragos szemek alatt aztán egyre több mosolygó száj jelent meg, és a végére már senki sem bánta ezt a meglepetés programot! Ezek után az alvás már reggelig tartott.
A napi menetrend hasonlóan alakult, mint az első héten: a reggeli után szobaszemle, majd a faktorozás következett. Mivel már több éve ismerik egymást és rutinus mozdulatokkal hajták végre a szúrást, így gördülékenyen ment minden.
A gyógytornát a Balatonparton tartotta meg Adrienn, amit nagyon becsületesen és szabályosan csinált meg mindenki. Kellemesen elfáradtak, így jól esett mindenkinek még a fürdés, ami a délelőttbe belefért. Ebéd után katonai hajó vitte körbe a társaságot a Balatonon. A nem mindennapi közlekedési eszköz igazán izgalmas volt, rengeteg szép fotó készült!
A késő délutáni órákban pedig két különböző, egész héten át tartó projecktet is ismertettek a felelősök, ezekről majd a későbbiekben fogunk beszámolni. A takarodó előtt még sétáltunk egyet a parton és közben sokat nevettünk.