Újjászületés

július 10, 2023 Megosztás Facebookon

A délelőtti szokásos rutinunk, reggeli, faktorozás, gyógytorna után egy hosszabb előadást hallhattunk Krisztitől a doktornőnktől, aki nagyon sok hasznos és érdekes dolgot mesélt a hemofíliáról. Megosztotta velünk személyes tapasztalatait és beszélt a különböző gyógyszerektől. Megtudtuk azt is, hogy vannak olyan gyógyszerek, amiket gyerekek egyáltalán nem is kaphatnak, csak szigorúan a felnőttek.

Ebéd után csatlakozott hozzánk még két táborlakó. A nap folytatása képpen buszra ültünk és elmentünk Balatonedericsre a Csodabogyós barlangba. Egy hosszú túrát követően eljutottunk a barlang szájáig, ahol leereszkedtünk a mélységbe. Rendes barlangász felszerelést, ruhát és sisakot is kaptunk. Ez azért volt szükséges, mivel a barlangban néhol négykézláb csúszva, mászva kellett előre haladnunk. A barlang legszűkebb része tetszett a legjobban mindenkinek, amit találóan szülőcsatornának neveztek el. A körülményekre való tekintettel sajnos erről képek nem készültek. Két turnusban mentünk be a barlangba amig az egyik csapat barlangászott, addig a másik megnézhette a közelben lévő fekete kastélyt.

Mikor haza fele indultunk egy nagy zivatar kapott el minket, ami kellemesen hűsítően hatott a kifáradt csapatra. Haza érkezésünk után elfogyasztottuk a vacsoránkat, majd miután lement a nap célba vettük a Balatont. Az esti fények mellett birkóztunk, beszélgettünk a vízben. Később álomra hajtottuk fejünket.