Gyerekek a vízben

július 13, 2022 Megosztás Facebookon

Reggel már a 4. tábori éjszakán voltunk túl, ez meg látszott a gyerekeken és csak nagyon nehezen tudtak kikelni az ágyból. A következő program a faktorozás volt, ahol a gyerekek különböző hasznos praktikákat osztottak meg egymással és még a Vivienn nővérünknek is tudtak új dolgokat mondani. Noha a reggeli még fáradt hangulatban telt, de utána a gyógytorna során már felébredtek a gyerekek. Adri (gyógytornászunk) egy játékos kidobóval kezdte a foglalkozást, majd következett a munka érdemi része és különböző gyakorlatokkal fejlesztette a táborozók erőnlétét és állóképeségét.

A délelőtt során tiszteletét tette nálunk Keszthelyi Zoltán az egyesület elnöke és kötetlen beszélgetést tartott a táborlakókkal. A téma az egyesület által adott lehetőségek voltak, valamint annak működése. Kitért a különböző programokra és a külföldi rendezvényekről is szó esett.

A napunk legnagyobb részét a strandon töltöttük. Szerencsére jó időnk volt, így a gyerekek kötetlenül élvezhették a röplabda meccseket, a strandolást és a napozást. Vízibiciklizni is elmentünk, ahol a gyerekek hatalmas csatákat vívtak egymással, ide-oda foglalták el a hajókat. A Vízibiciklik kormányzása okozta a legnagyobb fejtörést a gyerekeknek, de ezt is kreatívan megoldották a kormánylapátokkal.

A táborba visszaérve egy különleges foglalkozást tartottunk a gyerekeknek, ahol két igaz és egy hamis állítást kellet megfogalmazniuk magukról és többieknek kellet kitalálniuk, hogy melyik volt a hamis állítás. A játék nagy sikert aratott, izgalmas történeteket tudhatunk meg a gyerekekről.

Az estét filmezéssel zártuk le. Folytattuk a héten elkezdett Shrek maratont és megnéztük a második részt.