Felszabadult hangulatban telt a második nap

július 10, 2022 Megosztás Facebookon

Az éjszaka folyamán a gyerekek szépen aludtak, nem kellett őket egyszer sem fegyelmezni, így a reggeli ébresztés is gördülékenyen haladt. A gyerekek már nagyon várták a reggelit és örömmel fogadták a felvágottas szendvicset, kis zöldséggel. Közben megérkezett Adri a gyógytornászunk, aki egy rehabilitációs élmény tornát tartott, aminek a lényege a jókedv és a motiváció megteremtése volt a mozgás iránt.

A gyógytorna nem fárasztotta le eléggé a gyerekeket, ezért elindultunk a közeli Hamvas Béla kilátóhoz. Az út során hatalmas kukorica és szőlő ültetvények mellett haladtunk el, valamint traktorokat is látunk. A túra után kicsit pihentünk, majd kezdetét vette az egész hetes filmes projektünk, ami során a gyerekek csapatban egy audivizuális koncepciót dolgoznak ki.

Az ebédre kapott rántott hús, petrezselymes krumplival nagy sikert aratott. Kis pihenő után lementünk a partra, ahol csak a legbátrabbak mentek be a vízbe, ugyanis ma is hideg volt és fújt a szél. A csapat nagy része röplabdázott és focizott, amit még a táborba vissza érve is folytattak. A gyerekeknek lehetőségük volt elmenni a boltba is. Ezalatt Ibolya, az orvosunk felügyelete alatt a táborozóknak lehetősége volt megtanulniuk szakszerűen beadni maguknak a faktort.

A nap során egy szituációs feladatban próbálhatták ki magukat, amellyel fejleszthették a kommunikációs képeségeiket és jobban megismerhették egymást. Az estét filmezéssel zártuk. A Shrek-et néztük meg, az egyik fiú a film után azt mondta, hogy ez volt a legjobb film élménye.

A kezdeti zavarnak már nyomait sem lehetett tapasztalni a gyerekek teljesen feloldódtak és felszabadultan beszélgettek, játszottak egymással.