A megmérettetések napja

július 9, 2023 Megosztás Facebookon

A tábor első reggelén frissen és üdén ébredtünk fel mindannyian. A reggelit követte a faktorozás, ahol Kriszti a doktornőnk tartott egy kisebb fejtágítást a véralvadásról és annak mikéntjéről. Az idei évben is kaptak egy heti projektet a táborlakók. 3 csoportra osztottuk őket és minden nap kapni fognak 1-1 alakzatot, amit meg kell formálniuk saját magukból. Ezeket a formákat pedig lefotózzuk és a hét végén az lesz a nyertes, aki az összes feladatot meg tudta csinálni.

A szokásos rutinunk részeként gyógytornával folytattuk a napot. A testmozgás folytatása képpen körversenyt játszottunk, ahol különböző feladatok keretin belül mérhették össze erejüket a gyerekek. Volt seprűvel szlalomozás, zsákban ugrálás és hasonló feladatok. A pontosság nem az erőssége a társaságnak ezért a foci pálya körbe futásával motiváltuk őket, hogy a későbbiekben kiemelt figyelmet fordítsanak a szabályok betartására.

Ebéd után egy rövid játékot játszottunk, amiben a táborlakók tesztelhették mennyire ismerik egymást. A játék után jött hozzánk Keszthelyi Zoli az egyesület vezetőségi tagja, aki tartott egy kisebb előadást/beszélgetést a gyógyszerállátásról, annak történetéről, illetve a különböző finanszírozási formákról. Nagyon érdekes volt hallgatni, hogy mennyi minden kell és mennyi mindenen kellett keresztül mennie már a hemofíliás közösségnek ahhoz, hogy jelenleg ennyire jól működjön a gyógyszerellátás.

Ezt egy hatalmas strandolás követte, röplabdáztunk, birkóztunk a vízben. Az egész délutánt a parton töltöttük, egészen vacsoráig lent voltunk.

A napot egy hatalmas számháborúval zártuk le. Az este zárása képpen mindenki kellemesen elfáradva bújt ágyba és hunyta álomra a szemeit.