BESZÁMOLÓ – I. MHE úszónap

március 12, 2024 Megosztás Facebookon

A 2017-es FINA Világbajnokság fő helyszíne és ékköve volt a Duna Aréna. Az úszó és vizes sportok világszínvonalú komplexuma két olimpiai méretű és több különböző céllal kialakított medencéjével, valamint akadálymentesített bejárataival tökéletes helyszín a mozgásra. A Magyar Hemofília Egyesület éppen ezért szervezte meg itt 2024. március 9-én az első Úszónapját.

Bár ritkán szoktunk szólni a megvalósított programok háttérmunkáiról, viszont itt mindenképpen ki szeretnénk hangsúlyozni az uszoda rendezvényszervezőjét, a jegypénztárosát, az úszómestereket és az egész csapatuk ügyes, rugalmas és segítőkész támogatását! Köszönjük szépen nekik mindezt innen is! Azonban nem csak nekik, hanem szerencsére egyesületünk stabil, talpraesett, szorgalmas és nagyon ügyes problémamegoldó önkénteseinek is kijár a hála és a dicséret, nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a szép és sikeres nap!

Mint már említettem a parkolótól kezdve a medencéig akadálymentesített volt minden centiméter, s nekünk sem állt semmi az utunkban, hogy csobbanjunk a medencékben. Volt, aki az 50 méteressel kezdett, mások a 25 méteresben köröztek, a legkisebbek pedig a gyerekmedencében oltották szomját a mozgásvágyuknak. Az úszást kicsi és nagy egyaránt komolyan vette, odafigyelve és technikásan úszott! Mellettünk műugrók és szinkronúszók edzettek, de senki nem mondta volna meg, hogy mi nem elszánt sportemberek vagyunk, akárcsak ők. Például Májer Zétény, hatodik osztályos fiú miután túl volt 50 perc alatt 3000 méteren, még kedve támadt pillangóúszásban 37 másodperc alatt megtenni 50 métert, majd ugyanilyen sebességgel fordult vissza gyorsúszással! Olyan tagunk is volt, aki megállás nélkül hagyta mögött a hosszokat 3 órán át! Ő Czuczor Gergő volt, összesen 6000 métert tett meg! De azok is nagyon ügyesek voltak, akik hosszú kihagyás után 4 hosszt úsztak le a 25 méteres medencében, nekik is jár az elismerés, hogy eljöttek és tettek az egészségükért!

A teljesített távok utáni közös gyülekezőhelyszín a jacuzzi volt, ahol üdvözölték egymást a tagtársak, és vidám, kellemes beszélgetésre került sor hosszasan. Így nemcsak az immunrendszerek erősödtek, a tüdőkapacitások nőttek, tehermentesültek az ízületek és javultak a testtartások, hanem a száj körüli izmok is rendesen meg lettek dolgoztatva!

Ezeken kívül pedig minden más izom is mozgott, mert egyénileg is nagyon szép eredmények születtek, de a közösség erejéből igazán dicséretes szám adódott össze, amire büszkék lehetünk! Összesen 16 450 métert úsztunk! Pont, mintha a Lupa-szigettől leúsztunk volna a Művészetek Palotájáig a Dunán! E bajnoki diadal létrejöttének szereplőit név szerint most nem sorolom fel, úgyis fogunk még hallani róluk a párizsi olimpián! Viszont viccen kívül még ígéretet szeretnék tenni ennek a nagyszerű napnak a folytatására. A következő úszónapra is szintén szeretettel várjuk majd minden tagtársunkat, hiszen e támogató közösségért és saját testi egészségünkért tenni nemcsak fontos, hanem nagyon szórakoztató is! Tartsatok velünk, erősödjünk együtt!

Untener Ádám