Barretstown nyári tábor felhívás

november 27, 2017 Megosztás Facebookon

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is lehetőséget kapott a Magyar Hemofília Egyesület, hogy az írországi, barretstowni nyári táborokba küldjön gyerekeket. A Paul Newman által létrehozott és nemzetközi alapítványi támogatással működtetett speciális tábor a súlyos betegséggel küzdő gyermekek részére kínál élményterápiás programokat – hasonlóan a magyarországi Bátor Táborhoz, amelyet nyilván többen ismernek. A táborban a részvétel teljesen ingyenes, beleértve a kiutazás teljes költségét is. A táborról és táborhelyről bővebb tájékoztatást a mellékelt dokumentumban találnak.

Az MHE kapcsolatfelvétele okán jövőre már másodszor juthatnak el vérzékenységgel érintett gyerekek a nyári táborokba, amelyek időpontja az alábbi:

1-es turnus, kamaszok (13-17 évesek): június 11-18.

2-es turnus, kölykök (7-13 évesek): június 22-28.

Turnusonként várhatóan 2-2 gyereket tudnak fogadni a hemofíliás közösségből, így ezekre a helyekre várjuk a jelentkezést, illetve 1-1 gyerek tartaléklistára kerül, ha valaki a kiválasztott jelentkezők közül mégsem tudna elutazni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a végleges résztvevői létszám az írországi szervezők döntése alapján alakul ki, amelyre semmilyen ráhatása nincs a magyarországi kapcsolattartóknak.

A jelentkezések határideje 2018. január 5., amely a mellékelt angol nyelvű ún. orvosi vizsgálati lap kezelőorvos általi kitöltésével történik.

Az érdeklődőknek tehát a kitöltött, angol nyelvű dokumentumot kell visszaküldeni az mhe@mhe.hu e-mail címre a kezelőorvos által aláírva, lepecsételve, szkennelt formában, és ha minden rendben van, akkor postai úton is az MHE címére (1088 Budapest, Rákóczi út 29., 2/7) – ennek nem kell feltétlenül január 5-ig beérkezniük. Szeretnénk kérni, hogy amint megkapták a kitöltött orvosi lapot mielőbb küldjék vissza, hogy a szervezők részére történő továbbítás előtt ellenőrizni tudjuk. (Segítségképpen az orvosi lap (jelentkezési lap) magyar nyelvű fordítását mellékeljük.)

Az orvosi lapok megküldése után az írországi szervezők választanak a jelentkezők közül, amelyet a jelentkezési lap csomag megküldésével jeleznek vissza. Itt fontos megjegyezni, hogy a korlátozott részvételi szám miatt ezt befolyásolni nem tudjuk, viszont szeretnénk kérni mindenkit, hogy biztos szándékú jelentkezők küldjék vissza az orvosi lapot, mivel a jelentkezések elfogadása után lemondott részvétel esetén a tartaléklistán szereplőkön kívül nem tud más utazni. 

 

Amennyiben bármilyen kérdésük lenne, via.viragh@mhe.hu címen az egyesületi kapcsolattartótól, Virágh Viától tudnak bővebb információt kérni.